Koleno řádně omyjeme a očistíme. Nařežeme kůži tak, aby mohl tuk vytékat ven. Napícháme marinádou (procezenou, aby nám větší kusy neucpaly marinovací jehlu) a zbytek marinády rozetřeme po celém kolenu. Vložíme do kastrolu na cibulový základ spolu s bobkovým listem a jalovcem (novým kořením). Přikryjeme poklicí a necháme péct v troubě přes noc při 90 °C.
Ráno necháme koleno vychladnout a slijeme případný přebytečný tuk. Pomažeme česnekem a případně mírně medem, podlijeme (černým) pivem a v odkrytém kastrolu dopečeme cca půl hodiny při 180 °C (v předehřáté troubě) tak, aby byla kůrka dozlatova. Případně občas během pečení přelijeme výpekem.
Variantně lze péct v troubě 3,5 hodiny při 160 °C a poté dopéct 30 minut při 200 °C.
Podáváme se zelným salátem.