Kynutý závin

Čas přípravy:  4 hodin
Počet porcí:  20
 
Číslo programu (trouby, ...):  
Ingredience
Těsto
polohrubá mouka 500 g
cukr 60 g
mléko 250 ml
máslo 60 g
vejce 1 ks
droždí 1
sůl 1 špetka
Maková náplň
mák 150 g mletý
cukr 100 g
mléko 100 ml
rozinky
skořice
rum 2 lžíce
Ořechová náplň
vlašské ořechy 200 g mleté
cukr 100 g
mléko 200 ml
vanilkový cukr 1 balení
rum 2 lžíce
strouhanka na zahuštění, nebo piškoty
Popis přípravy:

Klasické kynuté těsto.

Náplně: smícháme, krátce povaříme, nakonec přidáme rum, případně strouhanku.

Těsto rozdělíme na dvě části, vyválíme obdélníky podle plechu (nejlépe na pečícím papíru, který nám pak pomůže závin zavinout). Potřeme náplní a zavineme, konce uzavřeme tak, aby náplň nevytekla. Troubu předehřejeme a pečeme při 170 °C cca 30 minut.