Do mísy dáme hladkou mouku, cukr, rum (Tuzemák), pokrájené zteplalé máslo a čokoládu nakrájenou na malé kousky a hněteme vše do té doby, než se těsto spojí. Variantně lze před přidáním mouky rozšlehat máslo s cukrem a rumem do pěny (dokud se nerozpustí cukr), pokud chcete zmenšit pocit sladkosti.
Těsto rozdělíme na 4 stejné díly a vypracujeme válečky o průměru cca 3-4 cm. Válečky zabalíme pevně do fólie a dáme do druhého dne odležet do lednice.
Druhý den nahřejeme troubu na 170 °C. Tuhé válečky těsta nakrájíme na cca 20 plátků (z každého válečku). Poskládáme na plech vyložený pečícím papírem, s rezervou mezi plátky. Těsto pečením trochu nabude.
Pečeme asi 12 minut při teplotě 160 °C, dle trouby. Necháme vychladnout na plechu.
Poznámky:
Vejce ani prášek do pečiva se do receptu opravdu nehodí, sušenky to degraduje.
Čokoláda by měla být raději hořká (70% a více) a kvalitní, bez cizorodých tuků - taková, která se nerozpustí při hnětení.