Zelný salát

Čas přípravy:  30 minut
Počet porcí:  5
 
Číslo programu (trouby, ...):  
Ingredience
hlávkové zelí 500 g
olej 50 ml ne olivový
moučkový cukr 2 lžíce
ocet 1 lžíce
sůl 1 lžička
pepř 1 špetka
jablko, křen, rozinky, kopr, mrkev možno
Popis přípravy:
Nejprve očistíme a nakrájíme zelí na tenké proužky.
 
V konvici uvaříme litr a půl vody a horkou vodou pokrájené zelí zalijeme a necháme odstát asi 2-3 minuty. Pak zelí propláchneme studenou vodou a necháme pořádně okapat. Přidáme cukr, olej, ocet a sůl podle chuti, promícháme a hotový zelný salát dáme odležet do lednice. Salát můžeme také dochutit nadrobno nasekaným koprem, jablekm, křenem, rozinkami, ...